Krůtí rizoto

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

I obyčejné rizoto může vypadat a chutnat dobře.

Krůtí rizoto

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
krůtí prsa 250 g
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 170 g
vývar zeleninový domácí 700 ml
sůl 1 lžička
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g
ledový salát 3 listy
okurka 0,5 kusu
červená paprika 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby. Přidáme rýži, kterou jsme si odměřili v hrnku. Podlijeme vývarem v poměru 1 díl rýže a 2 díly vývaru. Ve chvíli, kdy je rýže asi ze 3/4 hotová, zkontrolujeme, jestli je rizoto dost slané. V případě potřeby dosolíme a promícháme.

  2. Na mírné teplotě dusíme, až se všechen vývar vsákne a rýže je měkká. Servírujeme s čerstvou zeleninou a se sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů