Krůtí rizoto
I obyčejné rizoto může vypadat a chutnat dobře.
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 250 g |
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio | 170 g |
vývar zeleninový domácí | 700 ml |
sůl | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
ledový salát | 3 listy |
okurka | 0,5 kusu |
červená paprika | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby. Přidáme rýži, kterou jsme si odměřili v hrnku. Podlijeme vývarem v poměru 1 díl rýže a 2 díly vývaru. Ve chvíli, kdy je rýže asi ze 3/4 hotová, zkontrolujeme, jestli je rizoto dost slané. V případě potřeby dosolíme a promícháme.
-
Na mírné teplotě dusíme, až se všechen vývar vsákne a rýže je měkká. Servírujeme s čerstvou zeleninou a se sýrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů