Krůtí rizoto

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krůtí rizoto

I obyčejné rizoto může vypadat a chutnat dobře.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby.

    Přidáme rýži, kterou jsme si odměřili v hrnku. Podlijeme vývarem v poměru 1 díl rýže a 2 díly vývaru. Ve chvíli, kdy je rýže asi ze 3/4 hotová, zkontrolujeme, jestli je rizoto dost slané. V případě potřeby dosolíme a promícháme.

  2. Na mírné teplotě dusíme, až se všechen vývar vsákne a rýže je měkká.

    Servírujeme s čerstvou zeleninou a se sýrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte