Krůtí prso a cibulový přeliv s nádechem citrónu - LC
Krůtí maso a příloha sýrové noky ...moc dobrý oběd od Kačky Kolníkové, děkujeme:)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 300 g |
bílý jogurt smetanový | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibule červená | 1 kus |
kurkuma mletá | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
smetana na vaření | 50 ml |
sýr gouda | 80 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
Postup přípravy
-
Krůtí maso sem si naložila do tučného jogurtu se solí a dala na 2 hodiny do lednice.
-
Maso jsem si orestovala na ghí. Do výpeku orestovat červenou cibuli, kurkumu a petrželku. podlít maličko vodou, přidat citronovou šťávu a nechat probublat. Zalít smetanou a osolit - hotovo.
-
Na talíři maso přelít smetanovou omáčkou. Servíruji se sýrovými noky (gnochi):www.jidelniplan.cz/recepty/syrove-noky-lc
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů