Krůtí prso a cibulový přeliv s nádechem citrónu - LC

Krůtí maso a příloha sýrové noky ...moc dobrý oběd od Kačky Kolníkové, děkujeme:)

Krůtí prso a cibulový přeliv s nádechem citrónu - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
krůtí prsa 300 g
bílý jogurt smetanový 2 lžíce
sůl 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule červená 1 kus
kurkuma mletá 1 špetka
sůl 2 špetky
petrželka, petrželová nať 1 hrst
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
smetana na vaření 50 ml
sýr gouda 80 g
vaječný žloutek 1 kus

Postup přípravy

  1. Krůtí maso sem si naložila do tučného jogurtu se solí a dala na 2 hodiny do lednice.

  2. Maso jsem si orestovala na ghí. Do výpeku orestovat červenou cibuli, kurkumu a petrželku. podlít maličko vodou, přidat citronovou šťávu a nechat probublat. Zalít smetanou a osolit - hotovo.

  3. Na talíři maso přelít smetanovou omáčkou. Servíruji se sýrovými noky (gnochi):www.jidelniplan.cz/recepty/syrove-noky-lc

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů