Krůtí maso a příloha sýrové noky ...moc dobrý oběd od Kačky Kolníkové, děkujeme:)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 ml |
50 ml |
Noky | |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Krůtí maso sem si naložila do tučného jogurtu se solí a dala na 2 hodiny do lednice.
-
Maso jsem si orestovala na ghí.
Do výpeku orestovat červenou cibuli, kurkumu a petrželku.
podlít maličko vodou, přidat citronovou šťávu a nechat probublat.
Zalít smetanou a osolit - hotovo.
-
Na talíři maso přelít smetanovou omáčkou. Servíruji se sýrovými noky (gnochi):www.jidelniplan.cz/recepty/syrove-noky-lc
Makronutrienty
11%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 665 kJ | 2 036 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 487 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,21 g
1,42 g |
9,83 g
4,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,321 SVJ | 0,983 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,42 g
5,58 g |
28,8 g
17,1 g |
Bílkoviny | 15,6 g | 47,7 g |
Sůl | 0,947 g | 2,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů