Krůtí prsa s polníčkovým salátem

Adéla Kábelová

Krůtí prsa s polníčkovým salátem

Lehký a moc chutný oběd nebo večeře. Krůtí prsa připravená v pomalém hrnci jsou krásně měkká a šťavnatá. Jejich přípravou také člověk neztratí moc času - jen vloží do hrnce a za pár hodin zase vyndá. Přílohu lze samozřejmě zaměnit. Dobře by se hodilo třeba nějaké zeleninové pyré.

Postup přípravy

  1. Krůtí prso v celku jsem si naložila do směsi z olivového oleje, citrónové šťávy, soli, směsi koření na pečené maso a naťové petželky a dala na několik hodin odpočinout do lednice. Není to ale vůbec třeba.

    Poté jsem maso jednoduše přesunula do pomalého hrnce a pomalila na nejvyšší stupeň zhruba 4 až 5 hodin.

    Jako přílohu jsem zvolila salát. Všechny ingredience (okurku, papriky, rajče a avokádo) jsem nakrájela na kostičky, smíchala v polníčkem a zálivkou z lněného oleje, hrubozrnné hořčice, citrónové šťávy, soli, pepře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte