Krůtí prsa s červenou cibulí, žlutou paprikou, koriandrovou natí, avokádem a batátovými kolečky
Tuto večeři jsem stvořila na základě svých tehdejších tex-mex chutí a stavu surovin doma. Krůtí prsa jsou libová, avokádo je proto skvělý doplněk k nim.
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Lchf, low carb
- Mexická
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Restování
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 400 g |
žlutá paprika | 1 kus |
avokádo | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
batáty, sladké brambory | 300 g |
římský kmín mletý, cumin | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
česnek | 1 stroužek |
limetková šťáva | 2 lžíce |
koriandr čerstvý nať | 0,5 svazku |
kokosový olej | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Batáty omyjte a vydrhněte jemným kartáčkem na zeleninu, poté je nakrájejte na kolečka. Plech vyložte pečicím papírem, ten potřete kokosovým olejem a rozložte na něj kolečka batátů. Osolte je a pokapejte kokosovým olejem a pečte v troubě rozpálené na 250 °C přibližně 15 minut, v polovině doby je otočte.
-
Krůtí prsa odblaňte, nakrájejte na tenší plátky, osolte a okořeňte římským kmínem. Na oleji je orestujte a poté dochuťte trochou limetkové šťávy.
-
Mezitím očistěte papriku, zbavte ji semínek a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Koriandrovou nať nasekejte. Avokádo rozkrojte na poloviny, odstraňte pecku, dužninu vyberte ze slupky lžící a rozmačkejte ji s prolisovaným česnekem, limetkovou šťávou, solí a koriandrovou natí.
-
Krůtí prsa podávejte posypaná kostičkami papriky, kolečky cibule a koriandrovou natí a doplňte je batátovými kolečky a ochuceným rozmačkaným avokádem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů