Krůtí plátek se zeleninovými hranolkami
Rychlá zdravá večeře či lowcarb oběd. Navíc, zeleninové hranolky si zamilujete. Jsou skvělou alternativou k těm běžným!
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 150 g |
vepřové sádlo | 10 g |
celer | 100 g |
mrkev | 100 g |
tuřín | 100 g |
sádlo | 15 g |
majonéza | 20 g |
Postup přípravy
-
Celer, mrkev a tuřín nakrájíme na hranolky, osolíme, přidáme koření dle chuti (kari, pepř, bylinky, česnek apod.) a smícháme s lehce rozehřátým sádlem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200°C do měkka.
-
Krůtí prso nasolíme a okořeníme dle chuti. Maso můžete dát naložit i několik hodin předem a uložit do ledničky. Pak na rozehřáté pánvi se sádlem zprudka osmahneme :)
-
Vše hotové nakládáme na talíř s majonézou :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů