Rychlá zdravá večeře či lowcarb oběd. Navíc, zeleninové hranolky si zamilujete. Jsou skvělou alternativou k těm běžným!
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Plátek | |
---|---|
150 g |
150 g |
10 g |
10 g |
Zeleninové hranolky | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
15 g |
15 g |
Majonéza | |
pokud nemáte rádi, můžete vyměnit za zakysanou smetanu :) 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Celer, mrkev a tuřín nakrájíme na hranolky, osolíme, přidáme koření dle chuti (kari, pepř, bylinky, česnek apod.) a smícháme s lehce rozehřátým sádlem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200°C do měkka.
-
Krůtí prso nasolíme a okořeníme dle chuti. Maso můžete dát naložit i několik hodin předem a uložit do ledničky. Pak na rozehřáté pánvi se sádlem zprudka osmahneme :)
-
Vše hotové nakládáme na talíř s majonézou :)
Makronutrienty
24%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 552 kJ | 2 733 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 653 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,38 g
1,49 g |
26,7 g
7,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,538 SVJ | 2,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,27 g
2,47 g |
45,9 g
12,2 g |
Bílkoviny | 7,59 g | 37,6 g |
Sůl | 0,188 g | 0,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů