Rychlý a lehký oběd plný bílkovin. Pokud nedržíte příjem sacharidů nízko, můžete si občas dopřát i nějaké luštěniny, třeba právě cizrnu.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
175 g |
175 g |
50 g |
50 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
3 kusy |
3 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Krůtí plátek osolím, opepřím a restuji na lžičce olivového oleje doměkka. Mizitím si v míse smíchámsterilovanou cizrnu (propláchnu ji pod vodou a nechám okapat) a nadrobno nakrájenou cibulku, okurku, rajče a olivy. Ochutím solí, pepřem, petrželkou, olivovým olejem a citronovou šťávkou.
Makronutrienty
30%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 349 kJ | 2 043 kJ |
Kalorická hodnota | 83,4 kcal | 488 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,15 g
1,48 g |
30,1 g
8,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,515 SVJ | 3,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,81 g
0,604 g |
22,3 g
3,54 g |
Bílkoviny | 7,96 g | 46,6 g |
Sůl | 0,463 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů