Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Trochu netradiční verze přípravy krůtího masa, ale moc dobrá.

Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
krůtí stehno horní 350 g
cibule 1 kus
tvaroh měkký polotučný 2 lžíce
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
paprika sladká mletá 2 lžičky
kmín drcený 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
cibulka jarní, sečka 1 kus
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
vývar masový domácí 250 ml

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.

  2. Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.

  3. Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů