Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem
Trochu netradiční verze přípravy krůtího masa, ale moc dobrá.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí stehno horní | 350 g |
cibule | 1 kus |
tvaroh měkký polotučný | 2 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 50 g |
paprika sladká mletá | 2 lžičky |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
vývar masový domácí | 250 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.
-
Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.
-
Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů