Trochu netradiční verze přípravy krůtího masa, ale moc dobrá.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
350 g |
350 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.
-
Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.
-
Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.
Makronutrienty
20%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 392 kJ | 1 581 kJ |
Kalorická hodnota | 93,7 kcal | 378 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,84 g
0,692 g |
15,5 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,384 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
1,5 g |
14,1 g
6,06 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 48,1 g |
Sůl | 0,564 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů