Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem

Trochu netradiční verze přípravy krůtího masa, ale moc dobrá.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo.

  2. Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme.

  3. Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte