Krůtí nudličky s citronovým pepřem
Krůtí maso je jedno z nejzdravějších, s vhodnou přílohou máme výborný oběd.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 400 g |
cibule | 50 g |
pórek | 300 g |
kořenicí směs citronový pepř | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky, okořeníme citronovým pepřem a solí. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat. Citronový pepř můžete nahradit bílým pepřem a trochou citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Případně, pokud vám citron nevoní, můžete využít i jinou variaci koření - například trochu kvalitní sojové omáčky a gyros koření.
-
Cibuli nakrájíme na proužky. Na rozpálenou nepřilnavou pánev rozložíme maso. Navrch nasypeme cibuli. Necháme na sucho prudce z 1 strany opéct. Nemícháme. Když je maso do růžova opečené, obrátíme a pečeme z druhé strany. Občas zamícháme, aby se nespálila cibule. Ke konci pečení přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2-3 minuty společně opékáme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů