Krůtí maso je jedno z nejzdravějších, s vhodnou přílohou máme výborný oběd.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
50 g |
50 g |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky, okořeníme citronovým pepřem a solí. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
Citronový pepř můžete nahradit bílým pepřem a trochou citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Případně, pokud vám citron nevoní, můžete využít i jinou variaci koření - například trochu kvalitní sojové omáčky a gyros koření.
-
Cibuli nakrájíme na proužky.
Na rozpálenou nepřilnavou pánev rozložíme maso. Navrch nasypeme cibuli. Necháme na sucho prudce z 1 strany opéct. Nemícháme. Když je maso do růžova opečené, obrátíme a pečeme z druhé strany. Občas zamícháme, aby se nespálila cibule. Ke konci pečení přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2-3 minuty společně opékáme.
Makronutrienty
20%
73%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 314 kJ | 1 183 kJ |
Kalorická hodnota | 75,1 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,57 g
0,554 g |
13,4 g
2,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,357 SVJ | 1,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,21 g
22,9 g |
4,56 g
86,1 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 48,6 g |
Sůl | 0,51 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů