- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 20 minut.
-
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 20 minut.
-
Podáváme s rýží.
-
Místo zavařené směsi na lečo, můžeme použít čerstvé papriky, rajčata a cibuli. V tom případě k masu přidáme hned zpočátku 1 cibuli, po cca 10 minutách vaření na proužky nakrájenou 1 papriku a těsně před dokončením 1 nakrájené rajče.
Makronutrienty
28%
65%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 316 kJ | 1 031 kJ |
Kalorická hodnota | 75,4 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,91 g
4,51 g |
16 g
14,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,491 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,19 g
0,217 g |
3,9 g
0,71 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 36,6 g |
Sůl | 1,3 g | 4,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů