Krůtí maso s mangoldem a smetanou
Rychlý a zdravý sezónní oběd, mangold u nás teď kraluje.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mangold | 300 g |
krůtí prsa | 500 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
cibule | 1 kus |
smetana na vaření | 250 ml |
hladká mouka pšeničná | 0,5 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.
-
Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů