Krůtí maso s mangoldem a smetanou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rychlý a zdravý sezónní oběd, mangold u nás teď kraluje.

Krůtí maso s mangoldem a smetanou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mangold 300 g
krůtí prsa 500 g
česnek stroužky 3 kusy
cibule 1 kus
smetana na vaření 250 ml
hladká mouka pšeničná 0,5 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.

  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.

  3. Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů