Rychlý a zdravý sezónní oběd, mangold u nás teď kraluje.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
jeden velký kus 300 g |
300 g |
500 g |
500 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
250 ml |
250 ml |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.
-
Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.
Makronutrienty
19%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 381 kJ | 812 kJ |
Kalorická hodnota | 91,2 kcal | 194 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
1,43 g |
7,21 g
3,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 0,721 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,58 g
2,35 g |
7,62 g
5 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 23,9 g |
Sůl | 0,412 g | 0,876 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů