Krůtí maso s mangoldem a smetanou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krůtí maso s mangoldem a smetanou

Rychlý a zdravý sezónní oběd, mangold u nás teď kraluje.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.

  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.

  3. Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte