Krůtí kuličky se zeleninou a bramborem z jednoho pekáče

Adéla Kábelová

Krůtí kuličky se zeleninou a bramborem z jednoho pekáče

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kuličky - krůtí maso dáme do misky, přidáme vejce a koření dle chuti (sůl, pepř, různé bylinky - petržel, pažitka, česnek apod.). Směs pořádně zpracujeme rukama a tvoříme kuličky (lépe to jde, když si navlhčíme ruce). Do kuliček můžeme nastrouhat i trochu cukety

    Na pekáč dáme pečící papír a dáme na něj na měsíčky nakrájené brambory (ty můžeme uvařit i den přede kvůli rezistentním škrobům - mají pak lepší vliv na glykémie), na větší kousky nakrájenou cuketu, cibuli, papriku a přepůlená cherry rajčátka. Přidáme olivový olej a koření (já dávám ráda směs aglio peperoncini, případně i bylinky jako tymián či rozmarýn). Rukama vše dobře promícháme se směsí zeleniny a brambor. Na to pak naskládáme kuličky a pečeme cca 30 minut na 175 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte