- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
350 g |
350 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
350 g |
350 g |
kořenicí směs aglio peperoncini 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme kuličky - krůtí maso dáme do misky, přidáme vejce a koření dle chuti (sůl, pepř, různé bylinky - petržel, pažitka, česnek apod.). Směs pořádně zpracujeme rukama a tvoříme kuličky (lépe to jde, když si navlhčíme ruce). Do kuliček můžeme nastrouhat i trochu cukety
Na pekáč dáme pečící papír a dáme na něj na měsíčky nakrájené brambory (ty můžeme uvařit i den přede kvůli rezistentním škrobům - mají pak lepší vliv na glykémie), na větší kousky nakrájenou cuketu, cibuli, papriku a přepůlená cherry rajčátka. Přidáme olivový olej a koření (já dávám ráda směs aglio peperoncini, případně i bylinky jako tymián či rozmarýn). Rukama vše dobře promícháme se směsí zeleniny a brambor. Na to pak naskládáme kuličky a pečeme cca 30 minut na 175 stupňů.
Makronutrienty
40%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 2 610 kJ |
Kalorická hodnota | 81,7 kcal | 624 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,89 g
0,351 g |
52,6 g
2,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,689 SVJ | 5,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
0,726 g |
26,6 g
5,54 g |
Bílkoviny | 6,7 g | 51,1 g |
Sůl | 0,063 g | 0,48 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů