Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou
Nevím proč, ale největší chuť na kari mám vždycky na podzim, když je mlha, tma a zima.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí stehno horní | 750 g |
cibule | 1 kus |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
kurkuma, čerstvý kořen | 20 g |
česnek stroužky | 5 kusů |
rdesno vonné, vietnamský koriandr- listy | 1 hrst |
kořenicí směs kari, jemné | 3 lžičky |
smetana na vaření | 250 ml |
sůl | 1 lžička |
vývar drůbeží domácí | 200 ml |
bazalka čerstvá | 4 snítky |
Postup přípravy
-
Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila. Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů