Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Nevím proč, ale největší chuť na kari mám vždycky na podzim, když je mlha, tma a zima.

Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
krůtí stehno horní 750 g
cibule 1 kus
zázvor, čerstvý kořen 5 cm
kurkuma, čerstvý kořen 20 g
česnek stroužky 5 kusů
rdesno vonné, vietnamský koriandr- listy 1 hrst
kořenicí směs kari, jemné 3 lžičky
smetana na vaření 250 ml
sůl 1 lžička
vývar drůbeží domácí 200 ml
bazalka čerstvá 4 snítky

Postup přípravy

  1. Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila. Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů