Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou

Nevím proč, ale největší chuť na kari mám vždycky na podzim, když je mlha, tma a zima.

Postup přípravy

  1. Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce.

    Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila.

    Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte