Krůtí játra s celerovým pyré a salátkem z polníčku

Adéla Kábelová

Rychlé, zdravé a živinami nabité jídlo :-)

Krůtí játra s celerovým pyré a salátkem z polníčku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
játra krůtí 400 g
cibule sladká, šalotka 2 kusy
celer 500 g
jablka 1 kus
olivový olej 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
polníček 2 hrsti
rajčata cherry 5 kusů
avokádo 0,4 kusu
ocet balsamikový 1 lžička

Postup přípravy

  1. Začneme s přípravou pyré. Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme celer a oloupané jablko, které nakrájíme na kostičky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté už jen rozmixujeme a případně dochutíme. Očistíme si játra a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme játra a restujeme, aby se hezky opekly dohněda. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nevaříme je zbytečně dlouho, byly by pak tvrdá. Když jsou játra téměř hotová, tak je osolím a opepřím. Na salát jsme smíchala polníček, rajčata a trochu avokáda. Přidala jsem sůl, pepř a pokapala olivovým olejem a balsamikovým octem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů