Krůtí játra s celerovým pyré a salátkem z polníčku
Rychlé, zdravé a živinami nabité jídlo :-)
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra krůtí | 400 g |
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
celer | 500 g |
jablka | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
polníček | 2 hrsti |
rajčata cherry | 5 kusů |
avokádo | 0,4 kusu |
ocet balsamikový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Začneme s přípravou pyré. Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme celer a oloupané jablko, které nakrájíme na kostičky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté už jen rozmixujeme a případně dochutíme. Očistíme si játra a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme játra a restujeme, aby se hezky opekly dohněda. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nevaříme je zbytečně dlouho, byly by pak tvrdá. Když jsou játra téměř hotová, tak je osolím a opepřím. Na salát jsme smíchala polníček, rajčata a trochu avokáda. Přidala jsem sůl, pepř a pokapala olivovým olejem a balsamikovým octem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů