Rychlé, zdravé a živinami nabité jídlo :-)
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 hrsti |
2 hrsti |
5 kusů |
5 kusů |
0,4 kusu |
0,4 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Začneme s přípravou pyré. Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme celer a oloupané jablko, které nakrájíme na kostičky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté už jen rozmixujeme a případně dochutíme.
Očistíme si játra a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme játra a restujeme, aby se hezky opekly dohněda. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nevaříme je zbytečně dlouho, byly by pak tvrdá. Když jsou játra téměř hotová, tak je osolím a opepřím.
Na salát jsme smíchala polníček, rajčata a trochu avokáda. Přidala jsem sůl, pepř a pokapala olivovým olejem a balsamikovým octem.
Makronutrienty
41%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 349 kJ | 1 766 kJ |
Kalorická hodnota | 83,3 kcal | 422 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,05 g
1,33 g |
35,7 g
6,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,705 SVJ | 3,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,62 g
1,04 g |
18,4 g
5,25 g |
Bílkoviny | 6,58 g | 33,4 g |
Sůl | 0,16 g | 0,812 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů