Krůtí játra s celerovým pyré a salátkem z polníčku

Adéla Kábelová

Krůtí játra s celerovým pyré a salátkem z polníčku

Rychlé, zdravé a živinami nabité jídlo :-)

Postup přípravy

  1. Začneme s přípravou pyré. Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme celer a oloupané jablko, které nakrájíme na kostičky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté už jen rozmixujeme a případně dochutíme.

    Očistíme si játra a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme játra a restujeme, aby se hezky opekly dohněda. Poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Nevaříme je zbytečně dlouho, byly by pak tvrdá. Když jsou játra téměř hotová, tak je osolím a opepřím.

    Na salát jsme smíchala polníček, rajčata a trochu avokáda. Přidala jsem sůl, pepř a pokapala olivovým olejem a balsamikovým octem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte