Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem
Tááák rychlé, jednoduché a tááák dobré to bylo :) Hlávkový salát první letošní od mamky ze skleníku, mňam :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra krůtí | 300 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
slanina anglická | 100 g |
tymián čerstvý | 2 snítky |
rozmarýn | 4 snítky |
červené víno | 100 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
majonéza | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
hlávkový salát | 1 kus |
kefírové mléko | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky. Na oleji osmahneme cibuli a nasekaný česnek, přidáme anglickou. Chvíli orestujeme, přidáme proužky jater, nasekané bylinky a společně restujeme.
-
Asi po 10 minutách přidáme červené víno, promícháme a vypneme. Podle potřeby zredukujeme či zředíme, můžeme i zakápnout domácím kečupem. Lehce osolíme, opepříme. Je to brzo hotové, játra jsou měkká a jemná, s dochucováním nepřeháníme.
-
Zatím než se chutě prolnou, uděláme dip: vše smícháme, přidáme nasekanou pažitku. Salát omyjeme a smícháme s kefírem, osolíme.
-
Servírujeme na talíř s dipem, ozdobíme a přikusujeme čerstvý chléb. Já se stonky řapíkatého celeru, který jsem si do dipu namáčela - nemělo to chybu :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů