Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem

Oli

Tááák rychlé, jednoduché a tááák dobré to bylo :) Hlávkový salát první letošní od mamky ze skleníku, mňam :)

Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
játra krůtí 300 g
olej řepkový 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
slanina anglická 100 g
tymián čerstvý 2 snítky
rozmarýn 4 snítky
červené víno 100 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
zakysaná smetana 2 lžíce
majonéza 1 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
pažitka nať čerstvá 1 hrst
hlávkový salát 1 kus
kefírové mléko 100 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky. Na oleji osmahneme cibuli a nasekaný česnek, přidáme anglickou. Chvíli orestujeme, přidáme proužky jater, nasekané bylinky a společně restujeme.

  2. Asi po 10 minutách přidáme červené víno, promícháme a vypneme. Podle potřeby zredukujeme či zředíme, můžeme i zakápnout domácím kečupem. Lehce osolíme, opepříme. Je to brzo hotové, játra jsou měkká a jemná, s dochucováním nepřeháníme.

  3. Zatím než se chutě prolnou, uděláme dip: vše smícháme, přidáme nasekanou pažitku. Salát omyjeme a smícháme s kefírem, osolíme.

  4. Servírujeme na talíř s dipem, ozdobíme a přikusujeme čerstvý chléb. Já se stonky řapíkatého celeru, který jsem si do dipu namáčela - nemělo to chybu :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů