Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem 1 další fotka

Tááák rychlé, jednoduché a tááák dobré to bylo :)

Hlávkový salát první letošní od mamky ze skleníku, mňam :)

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky.

    Na oleji osmahneme cibuli a nasekaný česnek, přidáme anglickou.

    Chvíli orestujeme, přidáme proužky jater, nasekané bylinky a společně restujeme.

  2. Asi po 10 minutách přidáme červené víno, promícháme a vypneme.

    Podle potřeby zredukujeme či zředíme, můžeme i zakápnout domácím kečupem. Lehce osolíme, opepříme.

    Je to brzo hotové, játra jsou měkká a jemná, s dochucováním nepřeháníme.

  3. Zatím než se chutě prolnou, uděláme dip: vše smícháme, přidáme nasekanou pažitku.

    Salát omyjeme a smícháme s kefírem, osolíme.

  4. Servírujeme na talíř s dipem, ozdobíme a přikusujeme čerstvý chléb.

    Já se stonky řapíkatého celeru, který jsem si do dipu namáčela - nemělo to chybu :).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte