Krůtí čína s mandlemi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rychlý a zdravý oběd bez tuku.

Krůtí čína s mandlemi

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
krůtí prsa 400 g
škrob jemný 30 g
sojová omáčka 20 g
ocet rýžový 5 g
cukr moučka 5 g
víno bílé jakostní 10 ml
mrkev 50 g
cibule 80 g
pórek 60 g
mandle blanšírované 30 g
bambusové výhonky sterilované 60 g
vývar drůbeží domácí 200 ml
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky. Přidáme špetku soli, solamyl, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a víno. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Zatím si připravíme zeleninu.

  2. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Bambusové výhonky vyjmeme z nálevu a pokud jsou větší, také nakrájíme na jemno.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev (bez použití oleje), odleželé maso rozprostřeme po celém dně pánve a necháme zprudka opékat. Nemícháme. Když je maso na spodní straně opečené, opatrně otočíme a znovu bez míchání opékáme do zlatova. Teprve potom maso zamícháme, slepené kousky oddělíme a dopečeme tak, aby maso bylo ze všech stran do zlatova. Maso vyjmeme z pánve a uchováme na teple.

  4. Na stejné pánvi, ve které jsme opekli maso, opečeme cibuli a mrkev, celkem cca 2 minuty. Přidáme pórek, bambus a mandle a opékáme zase cca 2 minuty. Přilijeme vývar a povaříme opět cca 2 minuty. Nakonec do směsi vrátíme maso a redukujeme, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Pokud je potřeba, osolíme.

  5. Servírujeme s jasmínovou rýží. Tip Stejným způsobem můžeme připravit i maso kuřecí nebo libové vepřové nebo hovězí. Maso vepřové nebo hovězí je lepší marinovat do druhého dne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů