Krůtí čína s mandlemi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Krůtí čína s mandlemi

Rychlý a zdravý oběd bez tuku.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky. Přidáme špetku soli, solamyl, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a víno. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Zatím si připravíme zeleninu.

  2. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Bambusové výhonky vyjmeme z nálevu a pokud jsou větší, také nakrájíme na jemno.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev (bez použití oleje), odleželé maso rozprostřeme po celém dně pánve a necháme zprudka opékat. Nemícháme. Když je maso na spodní straně opečené, opatrně otočíme a znovu bez míchání opékáme do zlatova. Teprve potom maso zamícháme, slepené kousky oddělíme a dopečeme tak, aby maso bylo ze všech stran do zlatova. Maso vyjmeme z pánve a uchováme na teple.

  4. Na stejné pánvi, ve které jsme opekli maso, opečeme cibuli a mrkev, celkem cca 2 minuty.

    Přidáme pórek, bambus a mandle a opékáme zase cca 2 minuty.

    Přilijeme vývar a povaříme opět cca 2 minuty.

    Nakonec do směsi vrátíme maso a redukujeme, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Pokud je potřeba, osolíme.

  5. Servírujeme s jasmínovou rýží.

    Tip

    Stejným způsobem můžeme připravit i maso kuřecí nebo libové vepřové nebo hovězí. Maso vepřové nebo hovězí je lepší marinovat do druhého dne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte