"Krupicová" kaše z kešu a mandlí (low carb)

Jídelní plán

Krupicová kaše bylo jídlo, které jsme jako malí milovali. Bílou mouku a tím pádem i krupici jsme ale z jídelníčku už dávno vykázali. A tak vaříme kaše z ořechů a semínek. Tenhle nízkosacharidový recept na kaši je bez obvyklého mléka a smetany - nahradili jsme ho mlékem kokosovým a máslo zase máslem přepuštěným. Pokud neřešíte laktózu, můžete samozřejmě použít máslo klasické. Low carb ořechová kaše ala krupicová je vynikající a zasytí opravdu na dlouho. Vyhovuje i přísnějším zásadám keto režimu nízkosacharidového stravování, je vhodná i pro Primal a Paleo.

"Krupicová" kaše z kešu a mandlí (low carb)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mandle mleté 50 g
ořechy kešu 50 g
mák bílý 20 g
xylitol, cukr březový 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
kardamom mletý 1 špetka
kokosové mléko 400 ml
skořice mletá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Pokud máte čas, ořechy (natural samozřejmě!!!) namočte řes noc do vody. Nasáknou, budou lépe stravitelné a změní se i jejich textura - budou krémovější. Slijte, osušte. Ořechy i maková semínka rozmixujte s xylitolem a troškou kardamonu na mouku - potom přidejte kokosové mléko a domixujte dohladka.

  2. Kašovitou směs nalijte do hrnce a provařte na o trošičku méně než na požadovanou hustotu. Kaše se chová jako klasická krupicová kaše - ještě trošku zhoustne během chladnutí. Polijte rozehřátým máslem, posypejte skořicí nebo kakaem a ozdobte ovocem nebo avokádem. Můžete ji podávat horkou nebo také vzít s s sebou na studeno jako svačinu do školy nebo do práce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů