"Krupicová" kaše z kešu a mandlí (low carb)

Jídelní plán

"Krupicová" kaše z kešu a mandlí (low carb)

Krupicová kaše bylo jídlo, které jsme jako malí milovali. Bílou mouku a tím pádem i krupici jsme ale z jídelníčku už dávno vykázali. A tak vaříme kaše z ořechů a semínek. Tenhle nízkosacharidový recept na kaši je bez obvyklého mléka a smetany - nahradili jsme ho mlékem kokosovým a máslo zase máslem přepuštěným. Pokud neřešíte laktózu, můžete samozřejmě použít máslo klasické. Low carb ořechová kaše ala krupicová je vynikající a zasytí opravdu na dlouho. Vyhovuje i přísnějším zásadám keto režimu nízkosacharidového stravování, je vhodná i pro Primal a Paleo.

Postup přípravy

  1. Pokud máte čas, ořechy (natural samozřejmě!!!) namočte řes noc do vody. Nasáknou, budou lépe stravitelné a změní se i jejich textura - budou krémovější. Slijte, osušte.

    Ořechy i maková semínka rozmixujte s xylitolem a troškou kardamonu na mouku - potom přidejte kokosové mléko a domixujte dohladka.

  2. Kašovitou směs nalijte do hrnce a provařte na o trošičku méně než na požadovanou hustotu. Kaše se chová jako klasická krupicová kaše - ještě trošku zhoustne během chladnutí.

    Polijte rozehřátým máslem, posypejte skořicí nebo kakaem a ozdobte ovocem nebo avokádem.

    Můžete ji podávat horkou nebo také vzít s s sebou na studeno jako svačinu do školy nebo do práce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte