KŘUPAVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A OVESNÝM PUDINKEM

Vařím k běhu

Recept je na jeden klasický velký plech, doufám bude tento koláč chutnat...

KŘUPAVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A OVESNÝM PUDINKEM

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
konopná semínka loupaná 1 hrnek
vločky ovesné 1 hrnek
vajíčka 2 kusy
mouka pohanková 1 hrnek
cukr krupice 3 lžíce
voda vlažná 250 ml
hrušky 6 kusů
cukr krupice 1 lžíce
voda vlažná 2 lžíce
ovesné vločky jemné 2 hrnky
cukr krystal 2 lžíce
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
voda vlažná 0,5 hrnku
ořechy vlašské 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Nejprve nameleme hrnek konopného semínka třeba od Zelená Země a hrnek ovesných vloček. K namletým surovinám přidáme 2 vejce, 2 hrnky pohankové mouky, 3 lžíce cukru a vodu dle potřeby – tolik, aby vzniklo těsto, které půjde vtlačit do pekáče. Korpus dáme péct na 20 minut na 180°C.

  2. Zatímco je korpus v troubě, nakrájíme na kousky 4-6 hrušek a 10 minut je povaříme se lžící cukru a troškou vody. Hrušky navrstvíme na korpus ihned potom, co ho vyndáme z trouby. Ty zalijeme ovesným pudinkem.

  3. Do alespoň litrové nádoby nasypeme 2/3 hrnku ovesných vloček a dolijeme vodou tak, aby směs měla objem 800 ml. Směs rozmixujeme, přivedeme k varu a vmícháme 2 vanilkové pudinky a cukr, rozmíchané v půl hrnku vody a ještě 3 minuty povaříme.

  4. Povrch posypeme ořechy. Necháme alespoň 3 hodiny odležet :-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů