KŘUPAVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI A OVESNÝM PUDINKEM
Recept je na jeden klasický velký plech, doufám bude tento koláč chutnat...
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
konopná semínka loupaná | 1 hrnek |
vločky ovesné | 1 hrnek |
vajíčka | 2 kusy |
mouka pohanková | 1 hrnek |
cukr krupice | 3 lžíce |
voda vlažná | 250 ml |
hrušky | 6 kusů |
cukr krupice | 1 lžíce |
voda vlažná | 2 lžíce |
ovesné vločky jemné | 2 hrnky |
cukr krystal | 2 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
voda vlažná | 0,5 hrnku |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Nejprve nameleme hrnek konopného semínka třeba od Zelená Země a hrnek ovesných vloček. K namletým surovinám přidáme 2 vejce, 2 hrnky pohankové mouky, 3 lžíce cukru a vodu dle potřeby – tolik, aby vzniklo těsto, které půjde vtlačit do pekáče. Korpus dáme péct na 20 minut na 180°C.
-
Zatímco je korpus v troubě, nakrájíme na kousky 4-6 hrušek a 10 minut je povaříme se lžící cukru a troškou vody. Hrušky navrstvíme na korpus ihned potom, co ho vyndáme z trouby. Ty zalijeme ovesným pudinkem.
-
Do alespoň litrové nádoby nasypeme 2/3 hrnku ovesných vloček a dolijeme vodou tak, aby směs měla objem 800 ml. Směs rozmixujeme, přivedeme k varu a vmícháme 2 vanilkové pudinky a cukr, rozmíchané v půl hrnku vody a ještě 3 minuty povaříme.
-
Povrch posypeme ořechy. Necháme alespoň 3 hodiny odležet :-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů