Křupavé zeleninové placičky - LC

Kristýna

Placičky chutí připomínají bramboráčky a lze je použít jako přílohu k masu i ke guláši, ale samozřejmě skvěle chutnají i samotné.

Křupavé zeleninové placičky - LC

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
sýr eidam 45% 100 g
vajíčka 1 kus
slanina anglická 100 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minu t odpočinout, poté ji přes plátýnko zbavíme vody.

  2. Kořenovou zeleninu připravíme stejným způsobem.

  3. Nastrouhané suroviny vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr, vajíčko, sušený česnek, sůl, pepř a pečlivě rukou prohněteme.

  4. Na plech vyložený pečícím papírem, lžící vytvoříme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180°C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů