Křupavé zeleninové placičky - LC
Placičky chutí připomínají bramboráčky a lze je použít jako přílohu k masu i ke guláši, ale samozřejmě skvěle chutnají i samotné.
- 45m
- 14 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
sýr eidam 45% | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
slanina anglická | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minu t odpočinout, poté ji přes plátýnko zbavíme vody.
-
Kořenovou zeleninu připravíme stejným způsobem.
-
Nastrouhané suroviny vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr, vajíčko, sušený česnek, sůl, pepř a pečlivě rukou prohněteme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem, lžící vytvoříme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů