Křupavé zeleninové chipsy

Crusty Corner

Na křupavé zeleninové chipsy se hodí hrubozrnná sůl, smíchaná třeba s rozmarýnem, sušeným česnekem...nebo prostě s kořením které máte rádi. A můžete si k tomu dát nějaký dip, třeba z kysané smetany. Ale to jsem ani nestihla, jak rychle zmizely. Po pravdě jsem je snědla ještě při focení...

Křupavé zeleninové chipsy

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
mrkev 3 kusy
celer 2 kusy
petržel kořenová 1 kus
červená řepa 3 kusy
brambory konzumní pozdní 3 kusy
olivový olej 1 lžíce
kořenicí směs italské koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Základem je nakrájet zeleninu - já jsem kombinovala celer, mrkev a petržel - na úplně tenounké plátky (díky Ježíšku za ten super nový ostrý nůž!). Tyto plátky rozprostřeme na plech. Pokapeme olivovým olejem a pečeme až jsou křupavé a zlatavé.

  2. Hotové posypeme kořením se solí. Pokud chceme konzumovat později tak nesolíme! Jinak křupavé plátky zvlhnou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů