Křupavé zeleninové chipsy
Na křupavé zeleninové chipsy se hodí hrubozrnná sůl, smíchaná třeba s rozmarýnem, sušeným česnekem...nebo prostě s kořením které máte rádi. A můžete si k tomu dát nějaký dip, třeba z kysané smetany. Ale to jsem ani nestihla, jak rychle zmizely. Po pravdě jsem je snědla ještě při focení...
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 3 kusy |
celer | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
červená řepa | 3 kusy |
brambory konzumní pozdní | 3 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Základem je nakrájet zeleninu - já jsem kombinovala celer, mrkev a petržel - na úplně tenounké plátky (díky Ježíšku za ten super nový ostrý nůž!). Tyto plátky rozprostřeme na plech. Pokapeme olivovým olejem a pečeme až jsou křupavé a zlatavé.
-
Hotové posypeme kořením se solí. Pokud chceme konzumovat později tak nesolíme! Jinak křupavé plátky zvlhnou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů