Na křupavé zeleninové chipsy se hodí hrubozrnná sůl, smíchaná třeba s rozmarýnem, sušeným česnekem...nebo prostě s kořením které máte rádi. A můžete si k tomu dát nějaký dip, třeba z kysané smetany. Ale to jsem ani nestihla, jak rychle zmizely. Po pravdě jsem je snědla ještě při focení...
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Základem je nakrájet zeleninu - já jsem kombinovala celer, mrkev a petržel - na úplně tenounké plátky (díky Ježíšku za ten super nový ostrý nůž!). Tyto plátky rozprostřeme na plech. Pokapeme olivovým olejem a pečeme až jsou křupavé a zlatavé.
-
Hotové posypeme kořením se solí. Pokud chceme konzumovat později tak nesolíme! Jinak křupavé plátky zvlhnou.
Makronutrienty
82%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 213 kJ | 605 kJ |
Kalorická hodnota | 51 kcal | 145 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
3,06 g |
30 g
8,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,757 g
0,124 g |
2,15 g
0,352 g |
Bílkoviny | 1,55 g | 4,38 g |
Sůl | 0,227 g | 0,644 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů