Krtkův dort s proteinem - LC
Parádní nízkosacharidový dort s proteinem upekla Olinka Balíková, děkujeme za recept. Ovšem jen občas, je to kalorická bomba:))
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
prášek proteinový, čokoláda | 70 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 30 g |
lučina | 150 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
mascarpone | 200 g |
bílý jogurt smetanový | 200 g |
želatina | 10 g |
xylitol | 3 lžíce |
jahody | 24 kusů |
rum (originál tuzemský) | 6 lžic |
Postup přípravy
-
Žloutky smícháme s lučinou a oběma prášky, lehce vmícháme sníh z bílků a pečeme 20 min/160°C na velkém plechu.
-
Po vychladnuti pokapu rumem, 2/3 nakrajim na pasky, vylozim s nimi misu, kterou si nejdrive vylozim potravinarskou folii.
-
Vysleham slehacku, mascarpone a xylitol, 200 g jogurtu...ten je na zredeni kremu, pripravim si 10g zelatiny a jeste teplou vliju do kremu, zamicham a vrstvim krem s ovocem do pripravene misy. Nakonec prikryjeme zbylym platem tak, ze se vytvori dno. Dame min. na 2 hodky do lednicky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů