Krtkův dort na plech

Oli

Mnohem praktičtější a míň sladká varianta Krtkova dortu, lépe se krájí i jí:)). Velký plech 40x30 cm.

Krtkův dort na plech

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 300 g
cukr krystal 150 g
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
vajíčka 3 kusy
olej řepkový 200 ml
mléko plnotučné, selské 200 ml
kypřící prášek do pečiva 1 kus
mléko plnotučné 300 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus
tvaroh měkký tučný 1 kus
zakysaná smetana 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
čokoláda hořká 50 g
banány 6 kusů

Postup přípravy

  1. Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme a vysypeme. Všechny suroviny společně vyšleháme, dáme na plech péct asi 20 minut/200°C.

  2. Mezi tím si uvaříme v mléce pudinkový prášek, překryjeme fólií a necháme vychladnout. Potom společně vyšleháme tvaroh, vystydlý pudink, zakysané smetany. Zvlášt šlehačku s vanilcukrem. Obě hmoty spojíme, dle chuti přisladíme. Nastrouháme hořkou čokoládu a vmícháme do krému.

  3. Vystydlý korpus si obřízneme asi 1 cm od kraje, vzniklý prostředek vydlabeme v tenké vrstvě. Rozdrobíme do misky, poslouží jako vršek dortu.

  4. Na vydlabaný korpus dáme trochu krému, poklademe rozpůlenými banány a dáme zbytek krému. Navrch posypeme drobky, dáme přes noc do lednice vychladit.

  5. Je moc dobrý, praktický a vůbec...zkuste!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů