Krtkův dort na plech
Mnohem praktičtější a míň sladká varianta Krtkova dortu, lépe se krájí i jí:)). Velký plech 40x30 cm.
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 300 g |
cukr krystal | 150 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžíce |
vajíčka | 3 kusy |
olej řepkový | 200 ml |
mléko plnotučné, selské | 200 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
mléko plnotučné | 300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
zakysaná smetana | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
cukr vanilkový | 1 kus |
čokoláda hořká | 50 g |
banány | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme a vysypeme. Všechny suroviny společně vyšleháme, dáme na plech péct asi 20 minut/200°C.
-
Mezi tím si uvaříme v mléce pudinkový prášek, překryjeme fólií a necháme vychladnout. Potom společně vyšleháme tvaroh, vystydlý pudink, zakysané smetany. Zvlášt šlehačku s vanilcukrem. Obě hmoty spojíme, dle chuti přisladíme. Nastrouháme hořkou čokoládu a vmícháme do krému.
-
Vystydlý korpus si obřízneme asi 1 cm od kraje, vzniklý prostředek vydlabeme v tenké vrstvě. Rozdrobíme do misky, poslouží jako vršek dortu.
-
Na vydlabaný korpus dáme trochu krému, poklademe rozpůlenými banány a dáme zbytek krému. Navrch posypeme drobky, dáme přes noc do lednice vychladit.
-
Je moc dobrý, praktický a vůbec...zkuste!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů