Mnohem praktičtější a míň sladká varianta Krtkova dortu, lépe se krájí i jí:)).
Velký plech 40x30 cm.
- 1h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
300 ml |
300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Ještě | |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme a vysypeme.
Všechny suroviny společně vyšleháme, dáme na plech péct asi 20 minut/200°C.
-
Mezi tím si uvaříme v mléce pudinkový prášek, překryjeme fólií a necháme vychladnout.
Potom společně vyšleháme tvaroh, vystydlý pudink, zakysané smetany.
Zvlášt šlehačku s vanilcukrem. Obě hmoty spojíme, dle chuti přisladíme.
Nastrouháme hořkou čokoládu a vmícháme do krému.
-
Vystydlý korpus si obřízneme asi 1 cm od kraje, vzniklý prostředek vydlabeme v tenké vrstvě. Rozdrobíme do misky, poslouží jako vršek dortu.
-
Na vydlabaný korpus dáme trochu krému, poklademe rozpůlenými banány a dáme zbytek krému.
Navrch posypeme drobky, dáme přes noc do lednice vychladit.
-
Je moc dobrý, praktický a vůbec...zkuste!
Makronutrienty
45%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 394 kJ | 1 658 kJ |
Kalorická hodnota | 333 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25 g
10,4 g |
29,7 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,5 SVJ | 2,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g
5,13 g |
29,8 g
6,1 g |
Bílkoviny | 5,43 g | 6,46 g |
Sůl | 0,279 g | 0,332 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů