Tento lowcarb dezert milují všichni...
Za sledování a sdílení budu ráda i zde 😉⬇️❤️🍀
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
(já měla mix - lískové, vlašské, mandle, kešu - v mlýnku na kávu jsem je rozemlela najemno) 200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
Krém | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Ještě | |
12 kusů |
12 kusů |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli ke žloutkům vodu, bílky vyšleháme v tuhý sníh a žloutky do světlé pěny. Ke žloutkové pěně opatrně vmícháme ořechovou mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté opatrně vmícháme sníh, vylijeme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů (čas jsem nestopovala 🙈, takže propečení zkoušíme špejlí).
Korpus necháme vychladnout a vydlabeme vrchní část těsta a rozdrobíme na posypání.
-
Vše na krém vyšleháme v tuhý krém.
-
Na korpus dáme část ovoce, část krému, zase ovoce a ze zbytku krému uděláme kopeček, pote obalíme vrstvou korpusu a dáme (nejlépe do druhého dne) zatuhnout do lednice.
Makronutrienty
24%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 819 kJ | 1 042 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,4 g
2,17 g |
9,4 g
2,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,74 SVJ | 0,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
5,06 g |
20,1 g
6,43 g |
Bílkoviny | 8,12 g | 10,3 g |
Sůl | 0,22 g | 0,279 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů