Krtkův dort
Tento lowcarb dezert milují všichni... Za sledování a sdílení budu ráda i zde 😉⬇️❤️🍀 @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 200 g |
vajíčka | 4 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
voda vlažná | 4 lžíce |
tvaroh měkký polotučný | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
čekankový sirup | 2 lžíce |
maliny | 12 kusů |
borůvky | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli ke žloutkům vodu, bílky vyšleháme v tuhý sníh a žloutky do světlé pěny. Ke žloutkové pěně opatrně vmícháme ořechovou mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté opatrně vmícháme sníh, vylijeme do formy s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů (čas jsem nestopovala 🙈, takže propečení zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout a vydlabeme vrchní část těsta a rozdrobíme na posypání.
-
Vše na krém vyšleháme v tuhý krém.
-
Na korpus dáme část ovoce, část krému, zase ovoce a ze zbytku krému uděláme kopeček, pote obalíme vrstvou korpusu a dáme (nejlépe do druhého dne) zatuhnout do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů