- 4h:15m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
160 g |
160 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
80 g |
80 g |
kakaový prášek, holandské kakao 25 g |
25 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
60 ml |
60 ml |
mléko kokosové kakaové, rostlinný nápoj 230 ml |
230 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nejprve si nechte v lednici zatuhnout kokosove mleko (cca 2 hodky). V mise smichejte mouky, sůl, cukr, sodu, kypřící prášek a kakao. Poté vlijte rostlinné mléko a olej. Zamichejte a přendejte do předem vymaštěné a moukou vysypané dortove formy o průměru tak 20 cm. Pečte na 180°C cca 30 minut. Korpus nechte vychladnout.
-
Až korpus vychladne, vydlabejte ve stredu plochou misku. Dno a okraje nechte. Drobečky nevyhazujte, ale schovejte na dozdobeni dortu. Do vydlabaneho korpusu naskladejte jahody (banán ci jiné ovoce).
-
Náplň - plechovku kokosoveho mléka vyndejte z lednice a otevřete. Oddělte tuhou a tekutou část. K tuhé části přidejte baleni vanilkového cukru a ušlehejte metličkami v tuhý snih. Hořkou čokoládu nasekejte a vmichejte do krému. Kokosovy krém navršte na jahody a banány. Vydlabané rozdrobené těsto nasypte navrch a primáčkněte. Dejte vychladit. Dobrou chuť! ❤
Makronutrienty
63%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 217 kJ | 1 248 kJ |
Kalorická hodnota | 291 kcal | 298 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,7 g
14,9 g |
35,6 g
15,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,47 SVJ | 3,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
6,34 g |
17,2 g
6,5 g |
Bílkoviny | 3,76 g | 3,85 g |
Sůl | 0,474 g | 0,486 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů