Krteček na plech
Na klasický plech
- 2h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí malé, s | 6 kusů |
hladká mouka pšeničná | 100 g |
polohrubá mouka | 250 g |
cukr krupice | 180 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
řepkový olej | 200 ml |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžíce |
cukr vanilkový | 1 kus |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 1 kus |
tvaroh měkký, kostka | 1 kus |
zakysaná smetana | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
ztužovač šlehačky | 20 g |
banány | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme do pěny s cukry. Následně přimixujeme mléko a olej, Poté mouky smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr lehce přimícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160st. cca 30 min. podle trouby. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku ušleháme se ztužovači, poté lehce přimixujeme zakysanou, poté tvaroh, nakonec mascarpone. Osladíme podle chuti a do krému dáme nastrouhanou čokoládu na vaření.
-
Korpus si vydlabeme, necháme asi 1cm naspodu a 1cm od každého okraje. Drobečky si dáváme stranou do misky. Do vydlabaného korpusu nejdříve vrstvíme banány, na ně krém a ten znovu posypeme zbylými drobečky. Dáme chladit min na 4 hodiny do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů