Krteček na plech

Barbora Tinglová

Na klasický plech

Krteček na plech

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí malé, s 6 kusů
hladká mouka pšeničná 100 g
polohrubá mouka 250 g
cukr krupice 180 g
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
řepkový olej 200 ml
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
cukr vanilkový 1 kus
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus
tvaroh měkký, kostka 1 kus
zakysaná smetana 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
ztužovač šlehačky 20 g
banány 6 kusů

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme do pěny s cukry. Následně přimixujeme mléko a olej, Poté mouky smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Na závěr lehce přimícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160st. cca 30 min. podle trouby. Necháme vychladnout.

  2. Šlehačku ušleháme se ztužovači, poté lehce přimixujeme zakysanou, poté tvaroh, nakonec mascarpone. Osladíme podle chuti a do krému dáme nastrouhanou čokoládu na vaření.

  3. Korpus si vydlabeme, necháme asi 1cm naspodu a 1cm od každého okraje. Drobečky si dáváme stranou do misky. Do vydlabaného korpusu nejdříve vrstvíme banány, na ně krém a ten znovu posypeme zbylými drobečky. Dáme chladit min na 4 hodiny do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů