Kroketky z ryby, sýru a vajíčka

Jídelní plán

Kroketky z ryby, sýru a vajíčka

Recept na rychlý oběd nebo svačinu do krabičky do školy nebo do práce. Rybí kroketky jsou hotové jedna dva, zasytí a dají se jíst rukou i bez ohřátí. Přidávám zeleninu a jogurtový nebo avokádový dip:) Děti je milují:)

Postup přípravy

  1. Cibulku nakrájíme na jemno a nasekáme petrželku. Česnek utřeme. Maso, vajíčko a koření rozmixujeme. Vše smícháme.

    Konzistence výsledné směsi velmi záleží na konkrétní rybě. Pokud je směs řídká, přidávám chia semínka a chvíli nechám uležet, aby vsákla přebytečnou vlhkost.

    Můžete použít rybu jakou chcete - měla by být ale čerstvá. Pokud je maso sušší, jako například u samotné tresky, je dobré přidat například ještě dvě lžíce šlehačky. Stějně tak se můžete vyřádit i na koření a dát ho podle svojí chuti. Já třeba někdy ráda přidávám trochu citronové kůry nebo chilli papričky.

  2. Troubu rozpalte na vyšší teplotu, cca 220 stupňů. Na plech si připravte pečicí papír.

    Na papír kladu lžící malé placičky. Doprostřed každé vložím kousek tvrdého sýra. Poprvé jsem strouhala do těsta - také to jde, malá část sýra ale vyteče a udělá kolem nahnědlé okraje.

    Pečeme v hodně vyhřáté troubě asi 10 min, jen aby zrůžověly a zkřupatěly. Poté troubu stáhnu a dopékám dalších cca 10minut. Každá trouba peče jinak, je tedy dobré si čas vyzkoušet a karbanátek ochutnat:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte