- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
10 g |
10 g |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kg |
1 kg |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
200 ml |
200 ml |
5 g |
5 g |
Restované fazolky | |
---|---|
100 g |
100 g |
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
50 ml |
50 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
4 plátky krkovičky nenaklepáváme, pouze z obou stran osolíme a okořeníme sušeným česnekem, mletým pepřem a grilovací směsí, potřeme olejem, vše do masa pěkně vetřeme a maso uložíme v uzavíratelné nádobě do lednice přes noc odležet.
-
Poté maso zprudka orestujeme na oleji, odložíme stranou a do výpeku dáme zarestovat cibuli (na půlkolečka), po chvilce přidáme cukr a necháme cibuli za občasného promíchání pěkně zkaramelizovat.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5cm silná kolečka, osušíme v utěrce, promícháme v míse se solí, mletou paprikou, kari kořením a lžící majonézy.
-
Hotovou cibuli rozprostřeme do pekáčku, na ni vložíme orestované plátky masa a navrch naskládáme plátky brambor. Vše zalijeme smetanou, lehce posypeme rozmarýnem a zakryté poklicí pečeme cca 40 minut na 180 stupňů, dokud není maso měkké. Pak poklici odklopíme a dopékáme do barvy asi ještě 20 minut.
-
Celé zelené fazolové lusky, zbavené stopky a tvrdých vláken nasekáme na větší kousky. Na pánvi necháme rozvonět na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přihodíme fazolky a společně restujeme. Ochutíme dle libosti bylinkami, osolíme, opepříme a zakápneme pro zjemnění trochou sladké smetany.
Makronutrienty
35%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 783 kJ | 5 211 kJ |
Kalorická hodnota | 187 kcal | 1 245 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
1,27 g |
71,2 g
8,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 7,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,39 g |
95,2 g
29,2 g |
Bílkoviny | 5,38 g | 35,8 g |
Sůl | 0,534 g | 3,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů