Krkovička zapečená s bramborem a restované fazolky

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krkovička zapečená s bramborem a restované fazolky

Postup přípravy

  1. 4 plátky krkovičky nenaklepáváme, pouze z obou stran osolíme a okořeníme sušeným česnekem, mletým pepřem a grilovací směsí, potřeme olejem, vše do masa pěkně vetřeme a maso uložíme v uzavíratelné nádobě do lednice přes noc odležet.

  2. Poté maso zprudka orestujeme na oleji, odložíme stranou a do výpeku dáme zarestovat cibuli (na půlkolečka), po chvilce přidáme cukr a necháme cibuli za občasného promíchání pěkně zkaramelizovat.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5cm silná kolečka, osušíme v utěrce, promícháme v míse se solí, mletou paprikou, kari kořením a lžící majonézy.

  4. Hotovou cibuli rozprostřeme do pekáčku, na ni vložíme orestované plátky masa a navrch naskládáme plátky brambor. Vše zalijeme smetanou, lehce posypeme rozmarýnem a zakryté poklicí pečeme cca 40 minut na 180 stupňů, dokud není maso měkké. Pak poklici odklopíme a dopékáme do barvy asi ještě 20 minut.

  5. Celé zelené fazolové lusky, zbavené stopky a tvrdých vláken nasekáme na větší kousky. Na pánvi necháme rozvonět na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přihodíme fazolky a společně restujeme. Ochutíme dle libosti bylinkami, osolíme, opepříme a zakápneme pro zjemnění trochou sladké smetany.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte