Krkovice pečená na kysaném zelí - LC
Tuto kombinaci máme hodně oblíbenou. Je to jídlo z jednoho plechu a velmi chutné, maso svou šťávu pustí do zelí a to není pak vůbec nutné dochucovat. Prostě takto upečená krkovice je nízkosacharidová (LC) a keto, výborná a zdravá :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 1 000 g |
kysané bílé zelí | 1 300 g |
cibule | 2 kusy |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
zvěřinové koření | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na pekáč dám rozpustit sádlo, rozvrstvím kysané zelí i s nálevem. Na to plátky krkovice, které předem osolím a okořením.
-
Pokladu nakrájenou cibulí a dám péct asi 2 hod/200°C. Podleju trochu vodou a kontroluji, příp. podleju znova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů