Další lowcarb recepty sleduj zde:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fhrisny_lowcarb%
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krevety | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Batáty | |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Avokádo | |
1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Krevety zprudka osmahneme na oleji dozlatova, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a promícháme.
-
Batát omyjeme, nakrájíme na kostičky, a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté podlijeme vodou (vývarem), přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
-
Avokádo rozkvedláme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, petržel, okořeníme, promícháme a doladíme dle své chuti.
Makronutrienty
41%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 416 kJ | 1 476 kJ |
Kalorická hodnota | 99,4 kcal | 353 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,69 g
1,11 g |
27,3 g
3,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,769 SVJ | 2,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,93 g
1,07 g |
21 g
3,8 g |
Bílkoviny | 5,14 g | 18,2 g |
Sůl | 0,823 g | 2,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů