Krevety s petrželkou, batát a avokádo s rajčaty

Lenny73

Další lowcarb recepty sleduj zde: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fhrisny_lowcarb%

Krevety s petrželkou, batát a avokádo s rajčaty

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
krevety předvařené 200 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
olivový olej 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 150 g
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 1 špetka
avokádo 1 kus
rajčata cherry 6 kusů
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Krevety zprudka osmahneme na oleji dozlatova, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a promícháme.

  2. Batát omyjeme, nakrájíme na kostičky, a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté podlijeme vodou (vývarem), přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.

  3. Avokádo rozkvedláme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, petržel, okořeníme, promícháme a doladíme dle své chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů