Krevety s petrželkou, batát a avokádo s rajčaty
Další lowcarb recepty sleduj zde: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fhrisny_lowcarb%
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krevety předvařené | 200 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
batáty, sladké brambory | 150 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
avokádo | 1 kus |
rajčata cherry | 6 kusů |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Krevety zprudka osmahneme na oleji dozlatova, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a promícháme.
-
Batát omyjeme, nakrájíme na kostičky, a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté podlijeme vodou (vývarem), přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
-
Avokádo rozkvedláme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, petržel, okořeníme, promícháme a doladíme dle své chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů