Krevety nemáme denně, ale občas si je dopřejeme...:)
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krevety | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Očištěné krevety osolíme, opepříme, opražíme na másle.
Přidáme nasekaný česnek a nakrájenou petrželku, vypneme a už si chystáme talíř a chuťové buňky...:)
Makronutrienty
8%
74%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 351 kJ | 989 kJ |
Kalorická hodnota | 84 kcal | 236 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,34 g
0,059 g |
3,79 g
0,166 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,134 SVJ | 0,379 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,06 g
1,93 g |
8,61 g
5,44 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 36,2 g |
Sůl | 1,16 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů