Polévka je velmi ostrá.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Krevety krátce povaříme v 0,5 l vody. Scedíme a krevety odložíme stranou.
-
Mrkev, petržel a zázvor nakrájíme na tenké nudličky, vložíme vařícího do vývaru. Okořeníme solí, pepřem a chilli. Přidáme vlasové nudle a vaříme cca 5 minut, podle toho, jak dlouho potřebují podle návodu nudle.
-
Nakonec do polévky vrátíme uvařené krevety a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Už nevaříme.
Makronutrienty
71%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 278 kJ | 571 kJ |
Kalorická hodnota | 66,3 kcal | 136 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
1,35 g |
24,7 g
2,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 2,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,504 g
27,8 g |
1,04 g
57,2 g |
Bílkoviny | 4,34 g | 8,92 g |
Sůl | 0,422 g | 0,867 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů