Křenová polévka
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vývar masový domácí | 1 000 g |
brambory konzumní pozdní | 250 g |
mrkev | 160 g |
zakysaná smetana | 150 g |
hovězí jazyk uzený | 200 g |
křen selský, kořen | 200 g |
Postup přípravy
-
Připravila jsem silný domácí vývar z uzeného hovězího jazyka, pomalu se táhne několik hodin, na poslední hodinu se přidá kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř. pro další postup se využije jen vývar a kousek jazyka.
-
Do vývaru jsem dala povařit na kousky nakrájenou bramboru, mrkev a polovinu nastrouhaného křenu. Když zelenina změkla, tyčovým mixérem jsem ji rozmixovala.
-
Do takto vzniké krémové polévky jsem rozmíchala zakysanou smetanu, přidala na kousky nakrájený jazyk a před servírováním přidala zbytek křenu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů