Křenová polévka

Jana H

Křenová polévka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vývar masový domácí 1 000 g
brambory konzumní pozdní 250 g
mrkev 160 g
zakysaná smetana 150 g
hovězí jazyk uzený 200 g
křen selský, kořen 200 g

Postup přípravy

  1. Připravila jsem silný domácí vývar z uzeného hovězího jazyka, pomalu se táhne několik hodin, na poslední hodinu se přidá kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř. pro další postup se využije jen vývar a kousek jazyka.

  2. Do vývaru jsem dala povařit na kousky nakrájenou bramboru, mrkev a polovinu nastrouhaného křenu. Když zelenina změkla, tyčovým mixérem jsem ji rozmixovala.

  3. Do takto vzniké krémové polévky jsem rozmíchala zakysanou smetanu, přidala na kousky nakrájený jazyk a před servírováním přidala zbytek křenu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů