Křenová omáčka - LC

Laduš

Křenová omáčka - LC

Celý život jsem se křenové omáčce spíše vyhýbala, ani ji nikdy nevařila. Neměla jsem ji v oblibě, křen normálně nejím. Nedávno mě ale napadlo ji zkusit uvařit, poprvé v životě. Musím tedy říct, že jsem si tak pochutnala, že jsem si musela dokonce i přidat. :)

Postup přípravy

  1. V kastrole jsem rozehřála máslo a přidala drobně nakrájenou cibuli. Na mírném ohni jsem cibuli zpěnila, nesmí zhnědnout, aby omáčka nebyla tmavá. Osmahnutou cibuli jsem posypala lahůdkovým droždím, ještě zlehka opražila, přidala cuketu, část křenu, sůl, pepř, přilila vývar a smetanu a nechala vařit cca 15 minut. Poté jsem vše promixovala tyčovým mixérem. Několikrát jsem ještě po trochách přidala křen a rozmixovala, až tam byl poznat, ale ne příliš. Zkrátka až jsem byla s chutí spokojená. A nejen s chutí, ale i konzistencí. Omáčka nebyla ani příliš hustá, ani řídká, přesně akorát.

    Ještě jsem omáčku krátce prohřála a nechala vše spojit. Pak jsem kastrol odstavila z ohně a dochutila citrónovou šťávou.

  2. K omáčce jsem zvolila uzené maso a knedlík z bramborové vlákniny.

    Recept na knedlík zde: https://www.jidelniplan.cz/recepty/lc-knedlik-levnejsi-varianta?filtry=lc%2Bknedlik%3Benergie-na-porci%3A7-16231

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte