Krémový Coleslaw - LC

Coleslaw je velmi chutný salát, který lze připravovat po celý rok. Receptů je opravdu hodně a v mnohém se liší. Jedno však mají společné - základem musí být zelí. ???? Můžete jej jíst klidně samotný nebo třeba jako přílohu k hlavnímu chodu. Já jej mám nejradši k pečeným žebrům nebo krkovičce. Děkujeme Ladě Michové za skvělý recept :)

Krémový Coleslaw - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 1,4 kg
mrkev 0,5 kg
cibule 1 kus
zakysaná smetana 250 g
majonéza 250 g
ocet vinný bílý 100 ml
hořčice plnotučná 2 lžičky
erythritol, sukrin 2 lžičky
kmín mletý 2 lžičky
sůl 2 lžičky
pepř bílý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. ve velké míse smícháme nastrouhané zelí, mrkev a cibuli

  2. uděláme dresink: do jiné misky dáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, kmín, hořčici, erythritol a ocet a ručně prošleháme metličkou. Pak vmícháme majonézu a lehce prošleháme.

  3. Dresink nalijeme do salátu a důkladně promícháme. Mísu zakryjeme fólií a necháme uležet v ledničce nejméně 4 hodiny. Já nechávám přes noc. Vyprchá ta štiplavost octu a chutná to pak mnohem lépe. (Ovšem jsou takoví nadšenci, kteří nemají problém to začít jíst okamžitě, jako např. moje sestra nebo přítel).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů