Krémový Coleslaw - LC
Coleslaw je velmi chutný salát, který lze připravovat po celý rok. Receptů je opravdu hodně a v mnohém se liší. Jedno však mají společné - základem musí být zelí. ???? Můžete jej jíst klidně samotný nebo třeba jako přílohu k hlavnímu chodu. Já jej mám nejradši k pečeným žebrům nebo krkovičce. Děkujeme Ladě Michové za skvělý recept :)
- 20m
- 12 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1,4 kg |
mrkev | 0,5 kg |
cibule | 1 kus |
zakysaná smetana | 250 g |
majonéza | 250 g |
ocet vinný bílý | 100 ml |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
kmín mletý | 2 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
pepř bílý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
ve velké míse smícháme nastrouhané zelí, mrkev a cibuli
-
uděláme dresink: do jiné misky dáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, kmín, hořčici, erythritol a ocet a ručně prošleháme metličkou. Pak vmícháme majonézu a lehce prošleháme.
-
Dresink nalijeme do salátu a důkladně promícháme. Mísu zakryjeme fólií a necháme uležet v ledničce nejméně 4 hodiny. Já nechávám přes noc. Vyprchá ta štiplavost octu a chutná to pak mnohem lépe. (Ovšem jsou takoví nadšenci, kteří nemají problém to začít jíst okamžitě, jako např. moje sestra nebo přítel).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů