Coleslaw je velmi chutný salát, který lze připravovat po celý rok. Receptů je opravdu hodně a v mnohém se liší. Jedno však mají společné - základem musí být zelí. ????
Můžete jej jíst klidně samotný nebo třeba jako přílohu k hlavnímu chodu. Já jej mám nejradši k pečeným žebrům nebo krkovičce.
Děkujeme Ladě Michové za skvělý recept :)
- 20m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1,4 kg |
1,4 kg |
0,5 kg |
0,5 kg |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
100 ml |
100 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
ve velké míse smícháme nastrouhané zelí, mrkev a cibuli
-
uděláme dresink: do jiné misky dáme zakysanou smetanu, sůl, pepř, kmín, hořčici, erythritol a ocet a ručně prošleháme metličkou. Pak vmícháme majonézu a lehce prošleháme.
-
Dresink nalijeme do salátu a důkladně promícháme.
Mísu zakryjeme fólií a necháme uležet v ledničce nejméně 4 hodiny. Já nechávám přes noc. Vyprchá ta štiplavost octu a chutná to pak mnohem lépe. (Ovšem jsou takoví nadšenci, kteří nemají problém to začít jíst okamžitě, jako např. moje sestra nebo přítel).
Makronutrienty
31%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 566 kJ | 1 235 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,09 g
1,79 g |
13,3 g
3,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,609 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
1,59 g |
26,6 g
3,46 g |
Bílkoviny | 1,64 g | 3,57 g |
Sůl | 0,571 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů