Lahodné krémové těstoviny s žampiony a drcenými vlašskými oříšky.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nasekáme najemno a zprudka orestujeme asi 3 minuty. Rozdrtíme česnek, očistíme a nakrájíme žampiony. Obojí přidáme do pánve k cibuli, snížíme teplotu, přiklopíme pokličkou a necháme mírně podusit přibližně 10 minut.
-
Mezitím si uvaříme těstoviny a nasekáme vlašské ořechy. Ke směsi hub přimícháme sojovou (nebo ovesnou) smetanu, až se zahřeje a zahustí. Osolíme, opepříme a přimícháme vlašské ořechy. Těstoviny po uvaření scedíme, zamícháme do omáčky a podáváme.
Makronutrienty
47%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 991 kJ | 2 911 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 696 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,1 g
2,22 g |
56,1 g
6,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,91 SVJ | 5,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
2,46 g |
47,9 g
7,22 g |
Bílkoviny | 5,29 g | 15,5 g |
Sůl | 5,14 g | 15,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů